Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Kje spati na Hrvaškem?

Hrvatski ferijalni i hostelski savez je organizacija, ki se ukvarja z razvojem in promocijo turizma za mlade. Prisotna je že 63 let in se lahko pohvali s številnimi paketnimi potovanji in izobraževalnimi programi, ki jih je organizirala. Je edina veriga hostlov na Hrvaškem, kar šest njenih hostlov pa se nahaja na najatraktivnejših lokacijah po vsej državi. Torej začnimo.

Vsebina
 
 
Zagreb – prestolnica Hrvaške in pa njeno poslovno, akademsko, kulturno, umetniško in športno središče. Je mesto zelenih parkov in sprehodov, z mnogimi obiska vrednimi točkami v okolici. Ogledate si lahko številne muzeje kot je Muzej prekinjenih ljubezenskih vez, Muzej iluzij, Muzej mučenja in tako dalje. Prav tako lahko uživate v enem izmed mnogih parkov ali v zgodovinskem centru Zagreba, v Gornjem Gradu.
 
Nastanitev lahko rezervirate v Youth Hostel Zagreb, ki se nahaja v mestnem središču, samo nekaj minut od glavne železniške postaje, glavnega trga in drugih zagrebških znamenitosti.
 
Rijeka – eno največjih pristanišč Srednje Evrope in pomemben industrijski center. Slovi po mnogih kulturni in zabavnih dogodkih kot so festival Poletne noči v Rijeki, Riješki karneval, ki je eden izmed petih največjih karnevalov na svetu, regata Fiumanka in mnogo več. Lahko se sprehajate po mestnem obalnem predelu, uživate v arhitekturi starih palač, najdete mirno zavetje v čudovitih sakralnih stavbah ali pa postanete časovni popotnik v enem izmed muzejev.
 
Namestitev vam ponuja Youth Hostel Rijeka v prijetni riješki četrti, imenovani Pećine, ki se ponaša z izjemnim pogledom na morje in okolico.
 
 
Pula – največje mesto v Istri, ki se nahaja na južni konici istrskega polotoka. Mesto je prepoznavno po zmernem podnebju, kristalno čistem morju in po neokrnjeni naravi. Pula je polna preživelih rimskih stavb, med katerimi je najbolj slaven rimski amfiteater 'Arena' iz prvega stoletja, ena izmed šestih še obstoječih rimskih aren. 
 
Naravna lepota podeželja, ki obkroža Pulo, in turkizno modro Jadransko morje, sta dva atributa, ki mesto postavljata med popularne mednarodne turistične destinacije. 
 
Nastanitev ponuja Youth Hostel Pula, ki se nahaja v borovem gozdičku, na robu plaže čudovitega zaliva Valsaline, obkrožen pa je z nekaj tisoč kvadratnimi metri dih jemajoče pokrajine ob morju.
 
 
Veli Lošinj – mesto se nahaja v majhnem, ozkem, zavetnem zalivu na jugozahodni strani otoka Lošinj, ob vznožju hriba sv. Ivan. Lošinj je prepoznaven po jadranskih delfinih, tako da lahko obiščete inštitut Modri svet (Plavi svijet), ki ponuja vodene oglede delfinov. Za mesto značilen je tudi Apoxymenos, antični bronasti kip atleta, ki je edini veliki bronasti kip do sedaj odkrit na vzhodni jadranski obali.
 
Youth Hostel Veli Lošinj ima svoje prostore v ljubki avstrijski vili iz leta 1889. Ta stoji v mestnem središču, v njeni bližini pa so vse mestne znamenitosti in plaže.
 
 
Zadar – s svojo lego v osrčju Jadrana je Zadar urbano središče severne Dalmacije. Obala je še posebej razvejana, otoki in neokrnjena narava pa v regijo privabljajo veliko plovnih navdušencev.
 
Mesto Zadar je samo po sebi spomenik, obkrožen z zgodovinskim obzidjem, z mnogimi arheološkimi in spomeniškimi bogastvi iz antičnih in srednjeveških časov, pa tudi s številnimi sodobnimi arhitekturnimi dosežki, kot so prve morske orgle na svetu. Iz Zadra lahko obiščete tri naravne parke (Telašćica, Velebit in Vransko jezero) in pet nacionalnih parkov (Paklenica, Plitvička jezera, Kornati, Krka in Sjeverni Velebit).
 
Youth Hostel Zadar vas pričakuje v slovitem turističnem predelu imenovanem Borik, ki vam ponuja mnogo priložnosti za želene in sproščujoče počitnice.
 
 
Dubrovnik – zaradi edinstvene utrdbe, cerkva, spomenikov in palač je Dubrovnik velikokrat označen za biser Jadrana. V času dubrovniške republike je bil močan v umetnosti pomorstva, mestna flota v južnem Jadranu pa bi lahko bila primerljiva z Beneško na severu. Ob obisku Dubrovnika morate obvezno obiskati mestno obzidje z utrdbami, ki je bilo skupaj s starim mestnim jedrom vključeno na Unescov seznam svetovne dediščine.
 
Youth Hostel Dubrovnik je primerna nastanitev tako za aktivne, kot tudi za prostočasne popotnike. S svojo lokacijo blizu starega mestnega jedra in v bližini številnih čudovitih plaž ponuja prijazno dobrodošlico vsem, ki ga obiščejo.
 
Enkratna je tudi možnost, ki jo ponujajo vsi Croatian Youth Hostel Association hostli. Ti vam v svojem socialnem omrežju omogočajo uporabo aplikacije Hostelite, ki jo lahko uporabite pri prijavi, za iskanje dogodkov in klepet z drugimi gosti v hostlu.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava