Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Heldrungen Youth Hostel

Vsebina
Preživite noč v gradu
 
Kar 30 hostlov v Nemčiji se nahaja v trdnjavah, gradovih in dvorcih. Prenovili so tudi eno najlepših zgodovinskih stavb v Nemčiji.
 
 
Včasih se je grad Heldrungen na severu zvezne države Thüringen zdel nedotakljiv zaradi trdne gradnje. Danes ta kraj obišče na tisoče ljudi, saj je dom prenovljenega hostla.
 
Enkrat na leto se na gradu spomnijo starih časov in pojavijo se stari običaji. Po gradu hodijo obrtniki in trgovci ter zabavljači, ki prevzamejo grajske jaške, branike in stolpe. Srednjeveška tržnica se bo letos odvijala 24. in 25. septembra in obiskovalce popeljala stoletja nazaj.
 
 
Zgradba je bila prvič omenjena v dokumentu iz leta 1217. Grad, ki obstaja še danes, je bil zgrajen med 1512 in 1519 in je edini popolnoma ohranjen spomenik v Nemčiji, zgrajen v francoskem arhitekturnem stilu. Braniki so urejeni v geometričnem vzorcu, ki je tipičen za francosko renesanso. Ena izmed značilnosti Heldrungna je tudi obzidje, ki je tam napolnjeno z vodo. Da bi to obzidje ohranili in da bi ohranili njihov prvotni izgled, so stavbe večkrat obnovili.
 
Youth hostel se je pred 40 leti preselil v grad in je priljubljen med šolskimi skupinami, družinami in ljudmi, ki se udeležujejo konferenc. Severno in južno krilo grada je bilo prenovljeno, da lahko gostje uživajo v visokem standardu. Seveda so morali upoštevati tudi pravila obnovitve zgodovinske zgradbe in spomenikov in čeprav je obnavljanje trajalo kar 5 let, je youth hostel ostal odprt. Hostel lahko danes gosti 142 gostov, dvakrat več kot prej. Prijetne barve, leseno pohištvo in skupna celota danes ustvarjajo prijetno atmosfero.
 
 
Heldrungen leži v južnem Harzu, blizu Erfurta in kraja Bad Frankenhausen in je del narodnega parka Kyffhäuser. Hrib je dom mnogih pohodniških poti, bukov gozd pa je dom divjih mačk, jeseni pa tudi mnogih žerjavov, ki tam počivajo na njihovi poti na jug. Rudniki, cerkve, samostani in zgodovinski parki so del mnogih zanimivosti v tej regiji, ki je polna kulturnih znamenitosti.
Schlossstraße 13
06577 Heldrungen
Tel. 034673 9122-4

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava