Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Slovenija, od kod lepote tvoje?

Le kdo ne pozna pesmi Slovenija od kod lepote tvoje Ansambla bratov Avsenik? Pa poznate vse lepote Slovenije? Ta majhna državica ponuja tako veliko. Prijazne ljudi, dobro hrano in prelepo naravo kamor koli se boste že podali. Ste si že vzeli teden ali dva samo za Slovenijo in obiskali kakšen kotiček te prelepe državice? Ste že obiskali Triglav in postali pravi Slovenec? Morda se že zavedate, da je Slovenija zares čudovita, pa si nikoli za raziskovanje niste vzeli časa. Hribi, gore, morja in doline … Vse to čaka na vaš obisk in nad očarane vzdihljaje. Če se boste podali daleč od vaše postelje, vam bodo nastanitev s kakšnim nasvetom postregli v kakšnem hostlu Popotniškega združenja Slovenije. Hostel je namreč odlična izbira, če želite poceni in dobro spati, zraven pa spoznati še kakšnega popotnika in navezati prijateljstvo. Le kaj še čakate? Pojdite!

Vsebina
Seveda vam Popotniško združenje Slovenije lahko da kakšne nasvete. Če želite nekaj inspiracije in nasvet za dober hostel, obiščite spletno stran Potepanje po Sloveniji, ki je lahko dobro popotniško izhodišče za naslednji potep po Sloveniji. Ste vedeli, da je Slovenija del regije Alpe Adria? Prav temu je namenjena spletna stran Say Hi to Alpe Adria, ki prav tako z vami deli nekaj popotniških nasvetov.
 
Pa naj jih nekaj podelim tudi jaz. Tukaj je šest destinacij, ki jih lahko v naši Sloveniji obiščete in zagotovo ne boste razočarani.
 
Prvi predlog je seveda naša prestolnica. Mogoče se bo vsak Mariborčan namrščil nad besedo Ljubljana, vendar ne bo prav nihče mogel zanikati, da Ljubljana ni lepo mesto. Prelep grad, ki vam ponuja razgled na celotno mesto, tromostovje in Zmajski most, če pa si zaželite malce romantike, pa se lahko popeljete z ladjico po Ljubljanici in si iz vode ogledate vse mostove in dogajanje ob reki. Za konec pa seveda morate obiskati največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna na Prešernovem trgu. Kje prenočiti? Čisto blizu Prešernovega trga boste našli Hostel Tresor, ki je urejen malce drugače. Vsaka soba je namreč poimenovana po drugačni valuti.
 
Nadaljujmo s totim našim Mariborom. Maribor je univerzitetno mesto z dušo in čarom, ki ga ne boste našli nikjer drugje. Tukaj je Karl starejši kot prvi Slovenec prižgal žarnico v svojem mlinu, danes pa je mesto znano po Festivalu Lent in Borštnikovem srečanju. Prvi poteka konec junija, drugi pa konec oktobra. Če želite, lahko za več zanimivosti pokukate v spletni časopis Globetrotter (ta, mimogrede, izhaja vsak mesec), še posebej članek O, moj Maribor! Prenočišče vam bo ponudil Hostel Pekarna, ki se nahaja na nasprotni strani Drave, kot središče mesta, vendar je še vedno dovolj blizu, da si boste lahko vse ogledali kar peš. Odličen hostel, Maribor in dobra družba popotnikov, le kaj bi si lahko še želeli?
 
Gremo še na morje. Škoda bi bilo izpustiti slovensko obalo, saj tudi ta nudi lep niz primorskih mestec. Eno izmed večjih je Koper, ki se je v zadnjih letih zares lepo razvil. Promenada ob morju kar kliče po večernih sprehodih, veliko pa je možnosti tudi za ohladitev v morju. Ste vedeli, da se je zgodovina Kopra začela pisati že 1500 let pred našim štetjem in da je Koper nekoč bil otok? Njegova arhitektura je tako zelo bogata. V središču mesta sta prelepa Pretorska palača ter vodnjak Da Ponte, ki je reprodukcija mosta v Benetkah. A da ne boste tega samo brali, si morate te znamenitosti tudi ogledati. Prespite lahko v hostlu Histria, ki je dobra izbira tudi za skupine.
 
Če nekaj časa ostanemo na Primorskem, bi bilo škoda, če ne bi obiskali Postojne in Postojnske jame. Tam lahko zdaj vidite tudi male zmajčke, ki jim rečemo tudi človeška ribica, saj je odrasla človeška ribica izvalila kar 64 jajčec. Zanimiva je tudi Predjama z njenim gradom, ki sega v 13. stoletje. Ali pa obiščite Notranjski muzej Postojna in Muzej Krasa, kjer boste zagotovo izvedeli kaj novega. Želite v Postojni ostati nekaj dni? Nastanitev poiščite v hostlu Proteus.
 
Naš prostovoljec Aleš Oblak je zapisal, da je Celje mesto grofov in grafitov. Celje ponuja veliko muzejev, pa tudi veliko zanimivih in lepih stavb, ki jih boste našli v središču mesta. Seveda pa ne gre brez obiska Celjskega gradu, ki je bil prvič omenjen leta 1323, današnjo podobo pa je dobil, ko so ga prevzeli grofje Celjski. Poleti se na gradu odvija Živa zgodovina, obiskovalci se lahko mečujejo z vitezi, streljajo z lokom ali pa se spogledujejo z grajskimi princesami. Celje se je v zadnjih letih zelo moderniziralo. Ob reki je čudovita promenada za sprehode in za kakšno kavico, središče mesta pa nudi odlične restavracije, kjer bo potešen še najbolj zahteven jedec. Hostel Celje vam ponuja 11 tematsko opremljenih sob. Kako so opremljene? To pa preverite sami.
 
Če še niste bili na Bledu, ne vemo, kaj čakate. Morda si še niste prebrali 5 razlogov za obisk Bleda, morda pa še niste našli časa. Svetujemo vam, da ga hitro poiščete in končno obiščete Bled. Soteska Vintgar je nekaj najlepšega, kar boste v Sloveniji našli, če pa ste navdušen pohodnik, pa ne boste razočarani nad gorami, ki se vzpenjajo nad Bledom. Straža, Ojstrica, Osojnica ali Grad. Izbira je vaša. Blizu Bleda boste našli tudi Triglavski narodni park in z njim dolino Vrata, Bohinj, Pokljuško sotesko in še mnogo več. Lepot ne morete zgrešiti. Še več nasvetov za ogled vseh lepot pa vam bodo zagotovo dali v hostlu Bledec, kjer lahko poiščete nastanitev.
 
Slovenija ponuja ogromno lepot. Ste poznali vse naštete? Ali še pomembneje – ste jih obiskali? Čeprav je majhna državica, imamo tukaj prav vse in nekaj za vsakogar. Lepote čakajo na vaš obisk. Vzemite še kolo in pustolovščina je tukaj. Gremo!

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava