Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Ultimativni vodič po Malti

Malta je popolna počitniška destinacija, naj bo to za ogled zanimivosti ali za pustolovščino. Majhen otok je spoj kultur in zgodovinskih pustolovščin, na voljo ima veliko muzejev, zgodovinskih zgradb in prelepe arhitekture, ki bo zanimala vsakega popotnika. Čeprav je Malta majhna, je tukaj toliko stvari, ki jih morate početi in izbrali smo jih nekaj, ki jih ne smete izpustiti.

Vsebina

Valletta

Glavno mesto Malte si že zaradi zanimive zgodovine zasluži vsaj enodnevni obisk. Če imate omejen čas, se ustavite v katedrali St. John‘s Cathedral. Čeprav je v Malti kar 365 cerkva, je to tista, ki je ne smete izpustiti.  Je dom dveh slavnih mojstrovin slikarja Caravaggia in ponuja še več prelepih umetnin. 

Mdina in Rabat

Mdina ni le staro glavno mesto Malte, je tudi vstop v svet zanimive zgodovine. Ponuja kratek pogled v srednjeveško življenje Maltežanov in razstavlja bogate zgodovinske stavbe, pa tudi pravljične poglede na otok.  Med obiskom ne pozabite obiskati katakomb in Domus Romana v mestu Rabat zraven Mdine.

Plaže 

S toliko slikovitimi plažami na naši obali je težko izbrati najljubšo. Na vrhu seznama so plaže Golden Bay na Malti in Ramla Bay v kraju Gozo, ki jo domačini poveličujejo zaradi njenega zlatega peska.  Če želite kristalno čisto vodo, potem se odpravite do plaž Blue Grotto, Pretty Bay ali do modre lagune v Cominu. Favorit turistov in domačinov pa je azurno okno v Gozu, ki je slavna naravna znamenitost, ki je ne smete izpustiti.

Predzgodovinski templji

Starejši od egipčanskih piramid (waw!) med predzgodovinske templje v Malti uvrščamo Hagar Qim, Hypogeum, Ggantija in Gozo.

Gozo

Ko ste na Malti, vam priporočamo obisk bližnjega otoka Gozo.  Glavno mesto Victorie je tipična vas Gozitan, medtem ko so Marsalforn in Xflendi obmorska kraja. Ko ste v Victorii, si vzemite nekaj časa za obisk Citadela na eni najvišjih točk otoka. Nedaleč je tudi svetišče Ta‘ Pinu, ki je znan po tem, da ima zdravilne moči, zato ga le obiščite.

Tri mesta in Marsaxlokk

Tri mesta Vittoriosa, Senglea in Cospicua so polna zgodovinskega bogastva.  Če ste tam, večerjajte na obalnem predelu Vittoriose in se fotografirajte iz Senglee za spektakularen razgled. Dinamična ribiška vasica Marsaxlokk je favorit med turisti zaradi odličnih restavracij, ribiških ladij in fantastične tržnice.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava