Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Youth hostli v Nemčiji

Vsebina
Skozi zimski gozd na tekaških smučeh ali na krpljah.
 
Ljubitelji zimskega športa se lahko spet veselijo, saj se bliža zimska sezona. Zimski športi niso več samo smučanje, saj nemški youth hostli ponujajo alternativo s krpljami ali tekaškimi smučmi.
 
 
»Ne oblecite se preveč, saj se boste tudi na tekaških smučeh hitro zagreli.« To je nasvet, ki pozdravi goste, ko pridejo v youth hostel Oberammergau na Bavarskem.
 
Youth hostel v Oberammergau se nahaja na čudoviti lokaciji. Za prenovljenim hostlom se nahaja 1342 metrov visoka gora Kofel. Steza za tek na smučeh se začne samo nekaj korakov od hostla in je idealna za začetnike. Proge so razporejene v majhnem krogu, da imajo vsi dovolj prostora in se nihče ne izgubi. Najprej morajo začetniki vaditi tehniko drsenja, najprej vadijo tehniko z eno smučko, nato še z obema. Nato začnejo uporabljati še smučarske palice. Potrebni so koordinacija, ravnotežje in nekaj poguma. Hitro začetniki izkusijo svoje prve uspehe in so mogoče malce preveč samozavestni in končajo v snegu. Nato se naučijo, kako zavirati.
 
 
Goste hostla impresionira s snegom pokrita pokrajina in radi bi poskusili, kako je teči na smučeh v tej nedotaknjeni pokrajini, ki jo vidijo na smučarski stezi. Tudi to je mogoče. Najbolje je to storiti na krpljah, ne na smučeh. Naslednji dan se gostje naložijo z opremo, ki razporedi telesno težo na večje območje, da se noge ne pogrezajo v sneg. Krplje so postale zelo popularne, saj se lahko brez težav premikaš in uživaš v razgledu. Zanimiva destinacija je dolina Ettal.
 
Tudi na vzhodu Nemčije so popularne steze za tek na smučeh, na primer v Thuringii. Youth hostel Scnett leži na 780 metrov visoki gori Simmersberg. Koča iz skrilavca in proda je odlična izhodiščna točka za izlete. Youth hostel se nahaja ob poti, ob hostlu pa je tudi pripravljen hrib za sankanje.
 
100 kilometrov od Frankfurta, v Hessnu v naravnem parku Hoher Vogelsberg se nahaja Hoherodskopf hostel. Razmere so tukaj ravno pravšnje za tek na smučeh, saj je na voljo kar 50 kilometrov poti, ena je razsvetljena celo z žarometi, tako da se lahko na tek podate zvečer.
 
 
Območje Severnega Porenja-Vestfalije (Nordrhein-Westfalen) je v zimskem času vedno zasneženo, še posebej v okolici mesta Winterberg. Tudi tukaj hostel ponuja vodene pohode s krpljami. Veliko stoletij so ljudje uporabljali podobno opremo za premikanje, to pa jim je omogočilo lova tudi pozimi. Krplje so bile narejene iz krzna in prožnega lesa. Hoja s krpljami pa ni le možnost gibanja pozimi, temveč povezuje šport in podeželje. Na drugačen način lahko odkrivate pokrajino in dostopate do regij, ki bi bile brez krpelj nedostopne.
 
V hostlu Johanngeorgenstadt v Saški prav tako ponujajo hojo s krpljami. Je zelo raznolika, saj lahko se lahko med hojo učite o branju živalskih sledi ali kako zgraditi iglu. Prav tako ne smete izpustiti kepanja. Po aktivnem dnevu se bodo udeleženci zbrali ob tabornem ognju, kjer se bo kuhal velik lonec punča. In to zveni kot prelep zimski dan.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava