Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Polno zabave mesto Aarhus

Kopenhagen je na Danskem mogoče glavna izbira za večino turistov, vendar je tudi Aarhus mesto, vredno ogleda. Nahaja se na polotoku Jutlandija in je drugo največje mesto na Danskem. Ponuja gledališča, zanimivosti, zabavo, priložnosti za nakupovanje in restavracije, nagrajene z Michellinovimi zvezdicami.  

Vsebina
Aarhus ponuja zabavo skozi vso leto. Festival brez alkohola po imenu Smells Like Teens je primeren za najstnike med 13 in 17 leti in se odvija v septembru.  Če ste ljubitelji kulinarike, obiščite mesto v času festivala hrane, ki se prav tako odvija v septembru. Oktobra se odvija mednarodni kitarski festival, ki ponuja nekaj za vsakogar, ne glede na glasbeni okus.  Sprehodite se po neskončnem mostu, ki je zgrajen za festival skulptur morja v Aarhusu in se nahaja na plaži in v vodi, ali plavajte ob slikoviti plaži Den Permanente, od koder boste lahko občudovali tudi gozd Riis. Obiščite stolp mestne hiše, za katerega je načrt izdelal Arne Jacobsen, ali pa muzej umetnosti AroS, ki ponuja spektakularni razgled iz razgledne steklene mavrične panorame Olafurja Eliassona, tivoli Friheden, koncertno dvorano Aarhus in Den Gamle By, ki ponuja muzeje, razstave, obiščete pa lahko tudi Jazz Bar ali Bent J.    
 
Danhostel Aarhus je hostel s 35 sobami in se nahaja na mirni in lepi lokaciji na sredini gozda Riis.  V jedilnici, ki je v obliki osmerokotnika in ima 7 metrov visok strop, si lahko vsak dan postrežete z zajtrkom.  Hostel ponuja tudi brezplačni wi-fi, igrišče, taborni ogenj in območje za žar.  Nahaja se le nekaj kilometrov od središča Aarhusa, do živahne soseske Trøjborg pa lahko pridete kar peš. Soseska nudi prijetne kavarne, restavracije, kino in veliko trgovin. Avtobusna postaja se nahaja le nekaj metrov od hostla, parkirišča pa so brezplačna.

Sorodni članki

Prijava