Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Izkušnja naravnega parka Panarbora

Vsebina
Unikatna evropska kombinacija naravnega, kulturnega in okoljskega izobraževanja.

Izkušnja naravnega parka Panarbora se nahaja 50 kilometrov južno od Kölna in vam omogoča, da izkusite Nemčijo iz zanimive perspektive. Unikatna evropska kombinacija naravnega, kulturnega in okoljskega izobraževanja se bo odprla 1. septembra 2015.


Panarbora je kombinacija mladinskega hostla, steklenega hodnika in izobraževalnega centra, ki se osredotoča na ekologijo in ekonomijo. Trenutno so v gradnji 40-metrski opazovalni stolp in 1635 metrov dolg hodnik, pa tudi pet hišic na drevesih. V lepem vremenu lahko iz stolpa vidite kölnsko katedralo, ki je ena izmed najbolj obiskanih turističnih znamenitosti v Nemčiji. V hostlu je na voljo 170 postelj. Spite lahko v hišicah na drevesih in v sobah z zakonsko posteljo ali pa se odločite za svetovljanski način in prenočite v afriških kočah, v južnoameriških hišah na palicah ali v azijskih šotorih.


Panarbora se nahaja na območju, velikem za 11 nogometnih igrišč. V treh globalnih vaseh bodo gostje spoznali tuje kulture in izkusili življenjski slog domorodcev iz Južne Amerike, Afrike in Azije. Labirint iz žive meje bo preizkusil vaše čute. Za okoljsko izobraževanje smo ustvarili akademijo narave, kjer svoje znanje in usmeritev nudijo gozdarji, pa tudi gostje lahko sodelujejo s svojim znanjem o flori in favni. Zastekljen hodnik, ki je visok do 23 metrov in opazovalno nadstropje v 34-metrskem stolpu ponujata čudovit razgled na naravo pokrajine Bergisches Land. Razstava v hodniku z več postajami pa obiskovalce informira o flori in favni v tej nemški regiji.


Za to smo ustvarili tudi aplikacijo, s pomočjo katere lahko gostje veliko izvedo o gozdu in raziskujejo informacije in podrobnosti o flori in favni. Razstava je razdeljena na 6 delov z interaktivnimi didaktičnimi delavnicami. Ljudje se tako učijo na zabaven in zanimiv način. Najmlajši obiskovalci lahko gozd raziskujejo skozi igro - igrajo se lahko spomin, sestavljajo sestavljanke, se zabavajo z vrtljivo mizo ali z gozdnimi namiznimi igrami. Tisti, ki vam je ljubši digitalni dostop, lahko, preden vstopite v hodnik, aktivirate brezplačno aplikacijo, kjer boste skozi vašo pot učenja odkrili različne zvoke, pogovore v slangu. Na velikih zaslonih in tablah boste videli fotografije, besedila in filme. S to razstavo smo zbrali informacije iz različnih oddelkov in jih za publiko uredili na interaktivni in izobraževalni način.

Bookings:
+49 2291 908650

Sorodni članki

Prijava