Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

YHA Boggle Hole je nazaj!

Vsebina
Po 1,2 milijona funtov vredni investiciji fundacije obalnih družb, fundacije Hostelling International in drugih donacij podpornikov YHA, se je 6. maja po osemmesečnem obnavljanju ponovno odprl YHA Boggle Hole. Prva skupina 75 šolarjev je v začetku leta tukaj preživela 2 noči. To je bil zelo zahteven, a vznemirljiv projekt predvsem zaradi edinstvene lokacije, saj so delavci morali upoštevati tudi plimo, da so lahko prišli na mesto.


Osebje se je odselilo, gradbeni delavci pa so se vselili, ostala sta le Andy in Peta in prevzela vodenje do poti zmage z veliko vztrajnosti, potu in solz. Preden je prišla prva skupina, so gradbeniki dovolili poskusno odprtje v intimnem krogu.

Kaj smo torej storili? Podrli smo staro zgradbo in jo nadomestili z novo, večjo in okolju prijazno leseno zgradbo, ki smo jo poimenovali »The Crows Nest« (vransko gnezdo) in leži nad hostlom z razgledom na Severno morje v zalivu Robina Hooda.



Bungalov, ki je služil za nastanitev osebja smo predelali v multifunkcionalno sejno sobo, ki jo lahko rezervirajo tako gostje hostla kot tudi domačini, v posebni zgradbi pa so tudi javna stranišča za obiskovalce kavarne in plaže. Dodali smo tudi »The Brigg«, jedilnico za skupine z osupljivim pogledom na morje in teraso za sončenje. Glavni hostel »The Old Mill« smo olepšali z novo kavarno, ladijsko recepcijo, prelepim kaminom, moderno kuhinjo za goste, na katero bi bil ponosen prav vsak, dodali pa smo tudi 5 novih spalnic za osebje in nekaj javnih stranišč.



Tudi v naslednjih mesecih ne bomo počivali, obnovili bomo namreč stranišča in prhe v stavbi Mill. Upamo, da bomo lahko dodali tudi nov pomol in dokončali konstrukcijo, da se zavarujemo pred poplavami.



Vsi, ki so sodelovali na projektu so težko delali, da so ustvarili in podprli res poseben hostel, a Peta in Andy Nugent sta prinesla res poseben ustvarjalni talent, vztrajnost in strast. Ves trud, ki je bil vložen v ikonski hostel lahko vidimo v odličnem objektu namenjen vsem, ki se boste sem podali. YHA Boggle Hole bo še naprej kraj za mnoge mlade, kraj, kjer nastajajo pomembni spomini prvih šolskih izletov in dogodivščin izven doma. Kako unikaten kraj!

Če imate priložnost, sami obiščite YHA Boggle Hole ...

Sorodni članki

Prijava