Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Silkeborg, danski skriti zaklad

Vsebina
Večini turistov je na Danskem znan Kopenhagen, ki je priljubljeno mesto, vendar ima Danska veliko skritih zakladov, ki jih morate odkriti. Eden izmed njih je prelepo mesto Silkeborg.


Silkeborg velja za jezerno območje Danske in ima nekaj najčistejših plavalnih jezer. Tukaj boste povsod našli lepoto. Hans Christian Andersen je spektakularno lepoto mesta s hribi, jezeri, rekami, gozdovi, divjino in kulturo opisal kot: »lepota vsega«.  Danska je sicer precej ravna, vendar je Silkeborg eno izmed hribovitih območij, kar vpliva na čar kraja.  Himmelbjerg lahko vidite v daljavi ali pa ga dosežete s hojo, vožnjo ali plovbo. Jezera in reke omogočajo kajakaštvo, vožnjo s kanuji in jadranje. Vresišče in gozdovi Silkerborga so eni izmed največjih gozdnih območij s pestro floro in favno in čudovitimi priložnostmi za raziskovanje.  



Tudi kulturni dogodki v Silkeburgu so različni in vključujejo džez festival, latinsko četrt, dela lokalnih umetnikov v muzejih, galerijah in posebne razstave, v muzeju Jorn si lahko ogledate zbirko Asgerja Jorna, v muzeju Silkeburg pa si lahko ogledate mumijo moškega Tollund in ženske Elling v šotovini.

Golf, geocaching, ribolov, jadranje, plavanje, kolesarjenje in pohodništvo so le nekaj stvari, v katerih lahko uživate sami, z družino ali prijatelji.  Parnik Hjejlen pluje po reki Guden in ponuja fantastičen pogled na mesto Silkeborg.



Danhostel Silkeborg se nahaja v središču Silkeborga na reki Guden s pomolom in dostopom do kanujev in kajakov.  Je bluzu vseh glavnih aktivnosti in je le 400 metrov oddaljen od avtobusne in železniške postaje.  Hostel ima 26 sob, 20 sob ima kopalnico, ponuja tudi brezplačna parkirišča in internet. V hiši Åkøk’net pripravljajo tudi obroke, kruh in sladice, ki so večinoma organski.  Danhostel Silkeborg ponuja kombinacijo mestnega življenja in narave. Odprt je do 1. decembra 2015.

Sorodni članki

Prijava