Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Kaj početi Liverpoolu

10 stvari, ki jih lahko to pomlad počnete v Liverpoolu 

Liverpool je več kot samo dom hitov in skupine The Beatles. Če boste mesto izbrali za svojo pomladno destinacijo, boste tukaj našli več parkov kot v Parizu, veliko živih festivalov in bogato dediščino. Rezervirajte nastanitev v središčnem hostlu YHA Liverpool in izberite eno izmed navedenih aktivnosti.
Vsebina

1. Pojdite na lov za umetnostjo

Liverpool ima, poleg Westminstra, največ javnih kipov v Veliki Britaniji. Kipi so povsod, zato poiščite kip Johna Lennona in ne zamudite premikajočega segmenta stavbe, ki se imenuje Turning The Place Over.

2. Obiščite festival hoje Wirral Walking Festival

Ta vznemirljiv festival se odvija le kratko vožnjo iz Liverpoola stran in se odvija v maju ter je popoln za tiste, ki radi govorijo in hodijo. Na voljo je na stotine sprehodov, ki jih lahko preizkusite. Lahko se odločite za hojo v parku, na podeželju, ob obali ali celo za izlet, ki vas bo popeljal skozi bogato dediščino.

3. Podajte se na čaroben skrivnostni izlet

Kupite vozovnico za določen barvit avtobus in odkrijte skupino, imenovano The Beatles (niste še nikoli slišali, kajne?). Vaš vodič vam bo povedal zgodbo o Johnu, Paulu, Georgeu in Ringu vse do kluba Cavern Club, medtem pa boste lahko poslušali najboljše pesmi skupine.

4. Oglej si napis na steni

Imaš rad literaturo? Writing on the Wall (napis na steni) v maju organizira festival pisanja in s tem praznuje pripovedovanje zgodb, kreativno pisanje, novinarstvo in poezijo. Festival je prvak med edinstvenimi dogodki, vedno gostujejo pomembni gostje, debato pa podžigajo uporniki.

5. Trajekt po reki Mersey

Oglejte si Liverpool iz trajekta. Rečno križarjenje po ikonični reki Mersey, ki poteka vsak dan, lahko popestrite z družinam prijazno vodno atrakcijo, kot je poučna razstava podmornice iz II. svetovne vojne.

6. Plešite na festivalu Sound City

Letni glasbeni festival in konferenca združujeta skupine, govorce, umetnike in fotografe. Odvija se na pomolu Bramely-Moore, v letu 2015 pa bodo med drugimi nastopili tudi The Flaming Lips, Belle and Sebastian in The Vaccines. Rezervirajte vstopnice za nepozaben vikend.

7. Poiščite rdečo veverico v Formbyju

Središče naravnega rezervata Formby ni daleč. Prelepa lokacija ponuja razglede na morje, obalne poti, ki so nalašč za hojo in kolesarjenje in čudovit sprehod Red Squirrel Walk v gozdovih.

8. Praznujte vse užitne stvari

Za veliko noč lahko v parku Sefton obiščete pomladni festival hrane in pijače. Tukaj več kot 50 proizvajalcev prodaja svoje izdelke in zabavne aktivnosti za otroke. Poiščite delikatesne specialitete, odlično čokolado in ulično hrano.

9. Raziščite liverpoolsko katedralo

Liverpoolska katedrala je najdaljša katedrala na svetu, zanimiva je njena arhitektura in notranja oprema. Zgrajena je bila v gotskem stilu in zato je skozi poslikano steklo pogled na pomladansko sonce, ki bije skozi steklo, neprecenljiv. Poiščite tudi dve deli umetnice Tracey Emin.

10. Joga pod palmami

Ta zeleni dragulj se skriva v parku Sefton v hiši palm. Prelepa viktorijanska steklena hiša je dom rastlin iz vsega sveta in gosti zanimiv program dogodkov in aktivnosti. Zaprite oči in si predstavljajte, da ste nekje na toplem ...
 
Rezervirajte svojo nastanitev v YHA Liverpool! Hostel je v središču Liverpoola in vseh zanimivosti – je le nekaj minut stran od Albert Docks, liverpoolskega muzeja in blizu klubov, barov in trgovin.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava