Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Želite poskusiti kaj novega?

Vsebina

LARY HOSTEL je idealni kraj, kjer boste lahko spoznali samostane: Voroneţ, Humor, Arbore, Putna, Moldovita, Sucevita, Dragomirna, itd, ki so stari preko 500 let in pod zaščito UNESCA. Zunanji zidovi teh samostanov so obarvani v živih barvah in so kakor odprte strani knjige. Umetnostni zgodovinarji primerjajo umetniško vrednost teh samostanov z vrednostjo fresk cerkve St. Marka v Benetkah. Obiskovalci lahko občudujejo ljudske lastnosti, moč izraznosti, ter vzvišenost prikazanih likov; preseneti pa tudi svežina barv, ki po pol tisočletja delujejo povsem novo. Skrivnosti moldavskih slikarjev, ki so ustvarili te odporne in žive barve, so še vedno skrivnost. Različni obiskovalci: turisti, umetnostni kritiki, arhitekti in fotografi z vsega sveta prihajajo pred ta edinstven umetniški dosežek.

Obiščete lahko tudi:

  • Celico puščavnika Daniela, tesnega svetovalca moldavskega vojvode Štefana silnega, zanimiva izvotljena skala z vrati in oknom, je moč doseči z avtom. Z njegovo pomočjo je mogel Štefan silni organizirati obrambo Moldavije pred Otomani.
  • Marginea je znana po svoji proizvodnji črne keramike, ki jo proizvajajo po že dva tisoč let stari metodi. Tam pa je moč kupiti še tudi veliko drugih tradicionalnih izdelkov.
  • V muzeju lesa in muzeju lova v Câmpulung Moldovenescu lahko vidite tradicionalne poklice teh krajev. Leta 1936 so muzej odprli in ima že več kot 15,000 umetniških eksponatov.
  • Muzej narodne tradicije v Bukovini, ki občasno organizira etnične in etnografske razstave, ima tudi voščene kipe Štefana silnega in njegovih svetovalcev, na ogledu pa imajo tudi starinsko orožje in oklepe.
  • Utrdba Suceava – zgrajena v drugi polovici 14. stoletja, je pomemben spomenik mesta Suceava. Osrednji del, trnjava Musatin, je bila zgrajena v času vlade Petra Musata I. V času vlade Alexandra cel Buna pa so bile dograjene podporne trdnjave, sloves neosvojljive utrdbe pa je dosegla v času vlade Štefana silnega. Dogradil je zunanje stene, na novo organiziral obrambne jarke in vhode v utrdbo. Tako organizirana utrdba je mogla leta 1476 odbiti napad Turkov pod vodstvom Mohameda II, kateremu se je predal sam Bizanc (danes Istanbul).
  • Gotska stolpa Pietrele Doamnei Rezervation in Rarău Mountain sta edinstveni apnenčasti strukturi v divji gozdni pokrajini neverjetne naravne lepote.
  • Gozdovi Slătioare so med najstarejšimi gozdovi Evrope, z dreves starimi tudi po nekaj stoletji.
  • Naravni park Poiana Stampei pa je kraj, kjer žive avtohtone mesojede rastline „Roua cerului.”
    Možno pa je videti tudi eksotične rastline, ki prihajajo iz Azije, geološki rezervat dvanajstih apostolov in romantični vlak po področju Moldovite.

   

Če želite najbolje izberite LARY HOSTEL!

Suceava - Lary Hostel
str. Aurel Vlaicu 195
Suceava,Romania
Tel. 0040747 086 329
Fax. 0040230 525213
laryhostel@yahoo.com

Sorodni članki

Prijava