Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Bad Kleinkirchheim - Avstrija

Vsebina
Eno izmed bolj priljubljenih smučišč v sosednji Avstriji za Slovence predstavlja smučišče Bad Kleinkirchhem. A tam seveda ne gre samo za smučišče, temveč še mnogo več.

Prav vsako zimo se podamo na zimsko potovanje, oddih in tokrat smo za spremembo izbrali bližnjo destinacijo. Vedno so bile tiste oddaljene najzanimivejše, a sem se na koncu vprašala, ali je bil razlog zanje samo razdalja? Dejansko pa imamo tako blizu še kako dobre in zanimive zimske destinacije. 



Smučanje ali raje razvajanje v termah
Najbolj seveda prija iz belih strmin k termalnim vrelcem. Idealna ponudba tako za ljubitelje zimskih športov, kakor tudi za tiste, ki imajo raje razvajanja v termah. Bad Kleinkirchheim nudi pestro ponudbo termalnih kopališč v dveh termah, starih ter novih. Seveda je med njima razlika tako v novostih, modernosti kot tudi v cenah. A kljub malce višji ceni se vsekakor bolj splača obiskati novejše terme, kjer je ponudba savn kar v treh nadstropjih. Na mnogih smučišč po okoliških hribih ne manjka različnih smučarskih prog, sankaških prog, pestro je tudi za turno smučarje, krpljanje, ob pravih razmerah pa seveda na svoj račun pridejo tudi ljubitelji lednega plezanja. Pozabili pa niso tudi na tekače na smučeh, za katere imajo urejenih mnogo tekaških prog. 



Gost ima vedno prednost
Avstrijci imajo turizem izredno dobro razvit in med bolj priljubljene avstrijske turistične destinacije spada tudi Avstrijska Koroška regija. Tako med turistične privlačnosti prištevamo tudi Bad Kleinkirchheim, katerega začetki turizma segajo v čas starega Rima. Prednost kraja je v tem, da ima naravne geotermalne vrelce ter lepote narave. Da svojo turistično ponudbo še popestrijo, redno prirejajo razna športna tekmovanja. Zaradi svoje celotne ponudbe je lokacija primerna za družine. Kot je za Avstrijce poznano, imajo za turiste zelo pestro ponudbo. Od športa, zgodovine, kulinarike… v mnogih turističnih agencijah nudijo prospekte za razne turistične zanimivosti, dogodke in predvsem kar jih daje še poseben čar so razna organizirana doživetja, kot so npr. njihovi vodniki za različne aktivnosti. Seveda pa ponudba ni pestra samo v zimskih mesecih, saj predvsem okoliški hribi tudi v ostalih letnih časih privabljajo mnoge ljubitelje narave. 



Tako blizu, a sem ta predel obiskala prvič. Le dobri dve uri vožnje iz Štajerske prestolnice je do te znane turistične točke. Od smučišč, term in še mnogo pa poseben čar kraju dajejo tudi avtohtone kmetije, med katerimi se mnoge ukvarjajo z turizmom. Cene so sicer za naše razmere malce višje, a je kvaliteta ponudbe odtehta tudi to. Za ljubitelje hostlov pa priporočam Hostel Villach v Beljaku, blizu katerega je tudi sam Bad Kleinkirchheima. 

Sorodni članki

Prijava