Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Turizem v puščavi Negev v Izraelu

Vsebina
Včasih so bile poplave razlog, da so ljudje iz območja odšli, a za mnoge domačine in turiste v območju puščave Negev v Izraelu, je pogled na transformacijo suhe, zlate puščave, ki se v hipu spremeni v burno reko, neprecenljiv. Kar so včasih dojemali kot slabo vreme, je danes vreme, ki ga pridejo gledati iz vseh koncev sveta.


Photo credit - David Simhon

Novi ekstremni šport?
V času lovcev neviht je popularnost območja puščave Negev v deževni zimski sezoni močno narasla. Vzrok so tudi priljubljeni videi, ki se širijo v Izraelu in po vsem svetu, ki prikazujejo valove vode in kamnov, ki se valijo po puščavski gori ali pa ponovno rojevanje dolgo pozabljene reke. Iskanje takšnih poplav je postalo šport za mnoge obiskovalce puščave, ki jih zanima surova in nenadna moč matere narave, ki jo mogoče lahko celo ujamejo na kamero.

Poplave prihajajo!
Takšne poplave tipično nastanejo ob nalivu – ob ekstremni količini padavin – ki ne traja dlje kot nekaj minut, ali pa, ko tipični močan dež preliva gore puščave. Suha, kamnita pokrajina ne more vpiti veliko vode, zato deževna voda teče dol. Strma gora vodi da silo in jo prisili, da valovi proti dolinam in kraterjem puščave. Včasih zato nastajajo celo slapovi.


Photo credit - David Simhon

V zadnjih letih so se začeli množično zbirati navdušenci nad adrenalinom, da bi bili priča takšnim poplavam. In s svetom, ki je postal fasciniran nad videi in slikami takšnih pojavov, je takšnih ljudi vedno več.

Hostelling International Izrael – lokacija Negev
Ne bomo vas spodbujali, da se pridružite takšnim navdušencem nad adrenalinom in lovcem poplav, a če ste v območju puščave Negev v deževni sezoni, vam bomo z veseljem ponudili prenočišče v enem izmed naših hostlov v Aradu, Mitzpe Ramonu in Ein Gedi in Massadi Za tiste, ki bi raje šli na bolj suhe počitnice, nudimo hostle po vsej državi, ki vas bodo kadarkoli toplo sprejeli.

Več informacij na:
+972.2.594.5550

Sorodni članki

Prijava