Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

YHA Snowdon Pen-y-Pass

Vsebina
YHA Snowdon Pen-y-Pass praznuje 1,3 milijonsko investicijo

Otroci osnovne šole Beddgelert, predsednik narodnega parka Snowdonia in legendarni planinec Alan Hinkes so pomagali, da se je  ponovno odprl po investiciji, ki je znašala kar 1,3 milijona funtov.



Prenova, ki je potekala v tem letu je YHA Snowdon Pen-y-Pass naredila okoljsko in finančno stabilnega in mu zagotovila svetlo prihodnost. Prenova mu je prav tako dala akreditacijo Visit Wales s štirimi zvezdicami.

Na odprtju je predsednik narodnega parka Snowdonia, Caerwyn Roberts povedal: 'Smo 300 metrov nad morjem in obdani s prelepimi gorami. Nikjer na svetu ni bolj popolnega kraja za youth hostel. Lokacija ponuja odlično priložnost, da se učimo o naravi in o podeželju. Delo v YHA Snowdon Pen-y-Pass je fantastično, osebje lahko ponudi informacije o lokalni zgodovini in o legendah, kar je del pomembne zgodovine v tem malem kotičku Walesa.'

'Zdaj, ko je prenova končana, sem prepričan, da bodo ljudje iz vsega sveta prihajali sem in bivali v cenovno ugodnem prostoru in občudovali prelepo pokrajino.'



Prenovo YHA Snowdon Pen-y-Passa je omogočil radodaren prispevek valižanske vlade, organizacije Visit Wales Tourism (TISS), Snowdonia National Park (SNPA), Welsh Water in član sveta YHA, pohodnik, planinec in pisatelj Tony Drake MBE.

Kot del prenove je bil v YHA Snowdon Pen-y-Pass vgrajen tudi bojler, ki deluje na biomaso za reduciranje stroškov kurjave. Pred vgradnjo bojlerja je Youth Hostel zapravil 21000 funtov samo za kurilno olje, kar je največji strošek med vsemi hostli v zvezi YHA v Angliji in Walesu.

Po investiciji se je ponudba prenočišč povišala za kar dvakrat in tako ponuja postelje za 111 oseb v 27 sobah, 16 od teh ima kopalnico. 10 sob s kopalnico je bilo zgrajeno na prej neuporabljenem skednju. Investicija je prav tako prispevala k:
- novi kavarni in baru, ki sta odprta za goste in za javnost in ponujata tople obroke in tople napitke, skupaj s sendviči, ki jih lahko vzamete zraven,
- novi igralni sobi in učilnici z avdio-video napravami,
- kuhinji,
- javnim straniščem in tuši za dnevne obiskovalce in pohodnike.



Prenova YHA Snowdon Pen-y-Passa je hostlu prinesla standarde YHA s sobami s kopalnico, zasebnimi družinskimi sobami, restavracijami in učilnicami.

Caroline White, predsednica YHA (Anglija in Wales) je povedala: 'YHA Snowdon Pen-y-Pass vabi in daje tisočim mladim z njihovimi šolami in družinami vsako leto, ne glede na njihov finančni položaj, možnost, da uživajo v pouku in aktivnostih na tej izjemni lokaciji. Naša investicija bo Youth Hostlu pomagala, da bo finančno stabilnejši in zagotovila generacije gostov.


Investicija v YHA Snowdon Pen-y-Passu je del glavne investicije YHA (Anglija in Wales) in del načrta, da bi ustvarili svetovno priznano mrežo mladinskih hostlov. Od leta 2011 smo v mrežo investirali kar 25 milijonov funtov in prenovili obstoječe hostle ter odprli nove.

Sorodni članki

Prijava