Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Za prostovoljca na Malto

Ena najmanjših držav, arhipelag, ki zaobjema sedem otokov, privlači turiste iz vsega sveta. Plaže, katerih lepote jemljejo dih, skrivni zalivčki, izjemno potapljanje in bogata kultura - vse to ponuja Malta, otoška država v Mediteranskem morju. Poleg turističnih znamenitosti nudi Malta tudi odlične možnosti za prostovoljenje. Če ste na izmenjavi v tej majhni državi ali bi jo želeli obiskati ter dodatno vlagati v osebno in poklicno rast, nikar ne prenehajte z branjem. Fundacijo NSTS (v nadaljevanju NSTF) so na Malti ustanovili študentje za študente in šolarje z namenom zagotoviti edinstvene neformalne izobraževalne izkušnje. Fundacija prav tako vzpodbuja mlade, da potujejo in se udejstvujejo mednarodnih dogodkov. Torej, kaj ponujajo?

Vsebina
 

Prostovoljstvo

NSTF išče prostovoljce, ki imajo na voljo malce več časa - 6 do 12 mesecev, najbolje v času od oktobra do maja, saj je to čas, ko se dogaja največ. Seveda sprejemajo prostovoljce tudi v poletnih mesecih, a v tem času bodo prostovoljci vpeti večinoma v administrativna dela in ne toliko v projekte. Si mlad/a, študiraš, želiš delati, si brez predsodkov in se dobro spopadaš s stresom? Si inovativen/na, pripravljen/a delati v skupini, sklepati kompromise in si komunikativen/na? Ti angleščina ne predstavlja problema? Si praktičen/na in fleksibilen/na? Da? Potem si prav to, kar NSTF išče.
 
Kot prostovoljec oz. prostovoljka boš pomagal/a organizirati programe, odgovarjal/a na elektronsko pošto, urejal/a sestanke ter nudil/a pomoč pri urejanju računov in proračuna. Seveda bo tvoje bivanje na Malti, v zameno za tvoje delo, brezplačno. Trenutno fundacija še dela na programu za prostovoljce, zato bodo pristopne izjave na njihovi internetni strani objavljene v kratkem. 

Kaj še ponuja NSTF?

Naj najprej poudarim, da so programi, omenjeni v nadaljevanju, namenjeni za mlade, ki živijo na Malti, a sprejemajo tudi prijave tistih, ki so tam na študijski izmenjavi. NSTF Science je namenjen šolarjem, gimnazijcem in študentom, za katere so razvili različne znanstvene programe. Mlade na tak način podpirajo v študiju znanosti, tehnologije, inženirstva in matematike ter jim skušajo na zabaven način približati kariero znanstvenika. Predstavljamo samo programe za študente, saj so le ti namenjeni tudi tujim študentom na Malti.
  • NSTF Science Photo Contest- program, kjer študentje odkrivajo znanost skozi fotografijo. Udeleženci predstavijo fotografijo z znanstvenim naslovom in razlago.
  • The Contest for Young Scientists - tekmovanje za mlade od 14 do 21 let, ki spodbuja h kreativnosti, originalnosti; izvajanje znanstvene raziskave in razvoj znanstvenega ali tehničnega projekta.
  • Malta Student Science Forum - študentje, stari od 16 do 22 let, se lahko pomerijo v raziskavah, analizah, prezentacijah, javnem govoru, debatah ter nadgradijo svojo izobrazbo skozi diskusije o relevantnih znanstvenih, okoljevarstvenih in tehničnih temah.
  • School Lab - vabi študente, da se združijo v skupine ter posnamejo 3 do 5 minutni video o katerikoli znanstveni temi.
  • FameLab - je mednarodno znanstveno tekmovanje v debatiranju z namenom vzpodbujanja h komunikaciji o znanosti.
  • NSTF Mini European Assembly - simulacija Evropskega parlamenta.
  • Malta Student Psychology Forum - projekt, namenjen študentom psihologije, vzpodbuja raziskave, analizo, prezentacijo ter debate o psiholoških temah. S tem študentom omogoča spoznanje o pomembnosti psihologija v vsakodnevnem življenju.
Vse nadaljnje informacije so dostopne na: www.nstfmalta.eu. Naj omenimo še, da je vrhunec vseh programov vsakoletni NSTF Science Expo, sejem, kjer se udeleženci vseh omenjenih programov s svojimi projekti predstavijo javnosti. Najboljši projekti so vsako leto tudi nagrajeni.

Sorodni članki

Prijava