Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Kam se boste odpravili to jesen?

Vsebina
Pred nami je jesen, čas, ko se vrnemo v šolske klopi in se s prijatelji pogovorimo o spominih, ki smo jih zbrali v času poletnih počitnic. Za vse, ki se še niste odločili, kje bi s svojo skupino preživeli kak vikend ali teden v jesenskih mesecih pa vam ponujamo vrsto odličnih hostlov na vseh koncih Slovenije. 


Dublin Hostel; www.anoige.ie

Za ljubitelje adrenalinskih športov vam ponujamo hostel Bovec, kjer boste v obnovljenem objektu našli dovolj prostora za vašo skupino, izven zidov hostla pa širok nabor ponudnikov adrenalinskih športov. Za skupine, ki potrebujejo opremljene učilnice, tehnično opremo in nasploh odlične pogoje za seminarje, srečanja ali usposabljanja vam priporočamo hostle Poetovio na Ptuju, kjer se radi pohvalijo tudi z vrhunsko kuhinjo, Hostel Marenberg, kjer vas jesenski sončni žarki vabijo še v prvo naravno kopališče v tem delu Slovenije, Hostel Ajdovščina, ki se nahaja v mirnem okolju in je primeren za vse tipe skupin ter hostel Krško, ki se med drugim pohvali tudi s certifikatom HI Quality. Za manjše skupine pa vam v neposredni bližini Ljubljane priporočamo Hostel Pod Skalo v Kamniku, ki poleg namestitve ponuja gorenjsko domačnost, za skupine pa so na voljo skupni prostori, ki obdani z lesom ponujajo še dodatno toplino.

1. Youth Hostel Bovec
Hostel Bovec je lociran v samem centru mesta Bovec, ki je na eni strani obdano z visokogorjem, na drugi pa s smaragdno reko Sočo. Bovec predstavlja optimalno počitniško destinacijo adrenalinskim navdušencem, navdušencem nad vodnimi športi in planinarjenjem, gurmanom in ljubiteljem tradicionalnih jedi, konec koncev pa tudi zgodovinskim navdušencem in ljubiteljem narave. Hostel je urejen v veliki, povsem obnovljeni, nekaj sto let stari hiši. Od glavnega mestnega trga je oddaljen 5 minut hoje, lociran nasproti Kaninske vasi. Hostel ponuja prenočišča v različno velikih sobah: od dvoposteljne do dvanajst posteljne sobe s skupnimi sanitarijami. Hostel sprejme skupine do največ 50 gostov.



2. Youth Hostel Krško
Hostel Krško deluje v mansardnem delu Mladinskega centra Krško v središču mesta. Namenjen je tako mladim kot tudi starejšim, kar pomeni, da je odprt za vse starostne skupine. Na voljo so naslednje namestitvene kapacitete: 9-posteljna soba, 8-posteljna soba, 3-posteljna soba in apartma s 4 enoposteljnimi sobami. Skupaj je tako na voljo 24 ležišč, kar omogoča bivanje srednje velikih skupin. V Hostlu Krško so na voljo pripadajoči sanitarni prostori, kopalnica s tuši, manjša kuhinja s kuhinjskimi pripomočki, dnevni prostor s TV-jem, računalnikom in brezplačnim dostopom do interneta. Objekt je opremljen z dvigalom in primeren je za invalide in ljudi s posebnimi potrebami.



3. Youth Hostel Poetovio
Hostel Poetovio se nahaja v stavbi Dijaškega doma Ptuj v mirnem okolju najstarejšega mesta v Sloveniji. Ima lastno parkirišče, v bližini se nahaja brezplačno parkirišče za avtobuse. Od železniške in avtobusne postaje ter centra mesta je oddaljen približno en kilometer. Kapaciteta je 60 postelj. Sobe so dvo- in triposteljne s skupnimi sanitarnimi bloki (2 WC-ja, 2 tuša, 4 umivalniki) na štiri oz. šest sob in imajo brezplačen dostop do interneta. Hostel ponuja še čajno kuhinjo, dnevni prostor, trim kabinet, namizni tenis in ročni nogomet. V kuhinji z veliko jedilnico lahko obiskovalci naročijo  med tednom zajtrk, kosilo in večerjo, skupine tudi čez vikende.



4. Youth Hostel Marenberg
Mladim, kolesarjem, popotnikom, motoristom in drugim občasnim obiskovalcem hostel Marenberg zagotavlja prenočišča ovrednotena s petimi trikotniki. Na voljo je 16 eno-, dvo-, tri- in štiriposteljnih sob s skupno 42 ležišči. V kolikor je skupina večja, se lahko kapaciteta namestitev po potrebi poveča z dodatnimi ležišči. Sobe imajo TV in lastno kopalnico z WC-jem. Objekt je popolnoma prirejen invalidom, še posebej pa sta po invalidskih standardih urejeni dve sobi s skupno 7 ležišči. Za kulinarične užitke je na voljo kavarna s kuhinjo, ki deluje po predhodni najavi.



5. Youth Hostel Ajdovščina 
Hostel Ajdovščina se nahaja v Športnem parku Pale na obrobju mesta, le nekaj minut hoje od centra mesta. Hostel razpolaga skupno s 50 ležišči; s tremi 4 posteljnimi sobami, eno 6 posteljno sobo, eno 8 posteljno sobo in največjo sobo s 24 ležišči, kjer so ležišča razporejena tako, da ima vsak še zmerom veliko mero zasebnosti. V hostlu Ajdovščina so dobrodošli predvsem organizatorji konferenc, prireditev, razstav ali družabnih srečanj, saj objekt med drugim vsebuje tehnično opremljeno koncertno in konferenčno dvorano, galerijo, večnamensko sobo, učilnico, priročen prireditveni prostor z odrom na prostem.



6. Youth Hostel Pod Skalo
Hostel Pod Skalo je družinsko vodeni prenočitveni objekt, kjer lahko prenoči 21 gostov. V meščanski hiši, ki po svoji gostoljubnosti slovi že od 18. stoletja, je 10 sob, ki so vse opremljene z lastnimi kopalnicami. Gostje lahko izbirajo med sobami z zakonsko posteljo (takih je 6) in sobami z ločenima ležiščema (take so 3), ena soba pa je troposteljna. Vse sobe imajo tudi brezplačno brezžično internetno povezavo. V hiši je gostom na razpolago tudi skupinski prostor s TV-jem, internetni kotiček, čajna kuhinja ter pralni in sušilni stroj za perilo. Hostel je primeren tako le za manjše skupine, ki iščejo domačnost in toplino.


Sorodni članki

Prijava