Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Spoznajte Rimljane iz Emone

Obiščite Ljubljano to poletje in se spoznajte z Rimljani iz Emone

Če se peljete z avtobusi številka 5, 9 ali 13, boste izstopili pri BIT Centru - Ljubljana Hostlu, na avtobusni postaji Emona. Verjetno se sprašujete, zakaj je to pomembno. Emona je ime rimske kolonije, ki je stala na prostoru današnje Ljubljane. Obisk mesta v letošnjem letu ponuja zares edinstveno izkušnjo.
Vsebina
 
Mesto praznuje 2000 let ustanovitve rimske kolonije Emona. Ob tej priložnosti skozi celo poletje in tudi kasneje organizira številne aktivnosti, ki obeležujejo dve tisočletji kolonije.
 
Od 30. 5. 2014 do 31. 5. 2015 Mestni muzej Ljubljana organizira razstavo Emona:  Mesto v imperiju, ki ponuja celoten pregled rimskega mesta, seznanili se boste z razvojem in zatonom kolonije, z vsakdanom prebivalcev in še veliko več. 
 
Še vedno lahko vidite ostanke rimske Emone. Najbolj znan je rimski zid v centru mesta, ki je priljubljena točka med plezalci. Ostanke si lahko ogledate z obiskom fotografske razstave, ki je v parku Tivoli od 1. julija do 1. septembra ali pa jih poiščete v mestu kar sami. V spremstvu rimskega legionarja, ki bo poskrbel za vašo varnost, se lahko udeležite nočnega pohoda po Emoni.
 
Konec tedna od 22.- 24. avgusta, bo vrhunec dogajanja s plesi in sodnim sporom v rimskem slogu, na rimski tržnici pa boste lahko kupili izdelke lokalnih obrtnikov. Na koncu boste lahko podoživeli bitko med rimskimi legionarji in barbari, ki jo bodo uprizorili zgodovinski igralci. Prav tako boste lahko priče pravemu spopadu gladiatorjev, ki se bodo borili za življenje in slavo.
 
Zakaj ne bi začeli svoje poti v BIT Centru? BIT Center je hostel in hotel z eno zvezdico; je prostor, kjer se v eno zlijeta napredno oblikovanje in nizka cena. Stavba se nahaja blizu obvoznice, a se vedno blizu mestnega jedra. Hostel Ljubljana ima 35 postelj v različnih sobah od dvo- do deset-posteljne sobe. V isti zgradbi je tudi hotel, ki ponuja dizajnerske zasebne sobe s kopalnico, LCD televizorjem in brezplačnim dostopom do interneta. Salve viator!

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava