Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Zakaj obiskati São Miguel - Azurni otoki

Razlogi, zakaj obiskati São Miguel na Azornih otokih 

São Miguel je znan kot zelen otok, zaradi naravnega okolja in prelepih znamenitosti, ki vas kar vabijo na dolge pohode po otoku. Na otoku je tudi mnogo kraterskih jezer. Sete Cidades, Lagoa do Fogo in Furnas so primeri neverjetnih pokrajin. Na primer Furnas ponuja več gejzirjev, kjer si lahko celo skuhate obrok. Cozido das Furnas je najbolj znana hrana na otoku. Na otoku São Miguel boste našli tudi tople kopalne bazene v povsem naravnem okolju. Caldeira Velha, Terra Nostra in Poça da Beija vas že pričakujejo. Če pa bi raje plavali v morju Atlantika, pa lahko greste na mestno kopališče Lagoa. Ob obali pa boste našli tudi manjše plaže s temnim vulkanskim peskom. Odpravite pa se lahko celo na plavanje z delfini! Na voljo so vam pa tudi različne agencije, ki ponujajo vožnje z ladjicami in oglede kitov.
Vsebina
Otok São Miguel ima lastno proizvodnjo čaja (v tovarnah Gorreana in Porto Formoso). Tako je São Miguel pravzaprav edini kraj v Evropi, ki ima lastno produkcijo čaja. Tukaj pa rastejo med ostalim še ananasi, tobak in banane, ki so značilni kot kmetijski izdelki otoka. Seveda si lahko nasade vseh teh tropskih in bujnih rastlin ogledate tudi preko organiziranih vodenih ogledov.
 
Ljubitelji vodnih športov bodo na otoku še posebej prišli na svoj račun, saj vam ponujajo vse od deskanja, deskanja z zmajem, deskanja na veter, potapljanja, globinskega potapljanja, pa celo do kopnih športov kot so gorsko kolesarstvo, golf in pohodništvo. Priporočamo pa tudi opazovanje ptic.
 
S prijatelji pa se lahko odločite tudi za ponočevanje, saj boste zlahka našli kakšno pivnico, kjer bo živa glasba. 
 
Prijetne vasice, prijazni ljudje in odlična hrana – zlasti meso in ribe – pa so zgolj še pika na i zakaj morate obiskati otok São Miguel.

Lagoa’s Youth Hostel

Lagoa’s Youth Hostel je na izjemni lokaciji, kjer boste hkrati videli obe največji naravni znamenitosti otoka – gore na eni in morje na drugi strani. Youth Hostel je zgrajen le malo stran od same obale in ponuja, ob dobro opremljenih prostorih, tudi odlične možnosti za sproščanje in spoznavanje otoka – ter seveda uživanje na obali Atlantskega oceana.
 
Hostel vam ponuja svoj bar in restavracijo s teraso, kuhinjo pa lahko uporabljajo tudi gostje. Zajtrk je vključen v ceno, ponujajo pa tudi brezplačen internet. Vse sobe so opremljene s klimatskimi napravami. Hostel pa ima tudi športno infrastrukturo, kjer lahko gostje izkusijo najrazličnejše dejavnosti. Člani HI bodo imeli poseben popust v kopalnem kompleksu Lagoa.
 
Pravzaprav lahko kar rečemo, da je ta hostel najboljša možna nastanitev na otoku, saj združuje primerno ceno, odlično opremljenost in prvovrstno lokacijo.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava