Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Prostovoljno delo v Angliji

Si že od nekdaj želel/a odpotovati v Anglijo, a ti stanje na bančnem računu tega ni dopuščalo? Morda želiš to poletje malo drugačen oddih ob učenju novih spretnosti, spoznavanju novih ljudi, krajev in se hkrati zabavati? YHA Anglija in Wales ponuja množico različnih programov prostovoljstva. Nekaj dela, zastonj prenočišče in celo del povrnjenih potnih stroškov! Smo zbudili tvojo radovednost? Beri naprej!

Vsebina

Za kaj sploh gre?

V množic prostovoljskih programov YHA Anglije in Walesa se zares za vsakogar najde nekaj, tudi če maš le dan, teden ali pa mesec prostega časa. Izbereš lahko kraj, čas in obliko programa, v katerem bi želel/a ponuditi svojo pomoč. Cilj organizacije je »z zagotavljanjem prenočišč v mladinskih hostlih omogočiti in približati vsem, predvsem pa mladim popotnikom z omejenimi sredstvi, znanje, varstvo in ljubezen do okolja ter spoštovanje kulturne vrednote mest. Prav tako promovirati zdrav način življenja, rekreacijo in izobraževanje.« Ker je poletje pred vrati, bomo v nadaljevanju podrobneje predstavili Summer and Winter Weeks program. Vsi ostali programi so predstavljeni na uradni strani YHA. Naj naštejemo le nekatere:
Vsak posameznik ima pravico in možnost prijave, a nekateri programi zahtevajo specifična znanja in spretnosti, zato vodstvo lahko opravi izbor med prijavljenimi. Zahteve in kriteriji so objavljeni ob opisu vsakega programa.

Poletje v Angliji?

Še vedno razmišljaš, kam, kdaj in kako to poletje? Summer and Winter Weeks je fleksibilen program za vsakega, ki bi želel opravljati prostovoljno delo. Če si mlad in želiš pridobiti izkušnje na različnih področjih, če se želiš kaj novega naučiti in izboljšati angleščino ali če želiš le malo drugače preživeti poletne mesece, potem se enostavno moraš prijaviti. Je odlična priložnost za odkrivanje novih krajev in sklepanje novih prijateljstev. Še posebej, če uživaš v aktivnostih v naravi, v idilični pokrajini, kjer se reke vijejo med nizkim hribovjem po katerem se pasejo ovce, ki so kot beli oblački na zelenih pašnikih. Ljubitelji mest bodo prav tako navdušeni nad urbanim angleškim življenjem, kjer bogata kulturna dediščina, arhitektura, muzeji in knjižnice nikoli ne razočarajo. Izbiraš lahko meč kot 150 hostli v Angliji in Walesu. Čeprav je večina le-teh lociranih na podeželju, se najde kar nekaj hostlov na obali in v večjih mestih. Zagotovljeno je vsak okus in želje.

Če daš, dobiš

Kaj boš počel/a? Tvoje naloge bodo raznovrstne, a nezahtevne, tako da predznanje in izkušnje niso potrebne: sprejemanje gostov v hostlih, strežba, pospravljanje sob in razna gospodinjska opravila, barvanje, vrtnarjenje in podobno. V hostlih se velikokrat prenavlja, zato so dovzetnost za nove ideje, odprtost, inovativnost in fleksibilnost več kot dobrodošle lastnosti. In kaj dobiš v zameno? Kot YHA prostovoljec imaš zagotovljeno brezplačno prenočišče in razne popuste za prehrano. Prosiš lahko tudi za delno povrnitev potnih stroškov (do £55). Izkušnje s prostovoljstvom niso pogoj, dovolj je, da si pripravljen/a pomagati in pri tem daš vse od sebe. Prostovoljstvo nikakor ni zgolj neplačano delo; zastonj postelja in majhna finančna pomoč odpirata vrata v svet novih poznanstev, krajev, znanj in zabave.
 
Če želiš več informacij ali se prijaviti, piši na volunteers@yha.org.uk ali obišči spletno stran www.yha.org.uk/volunteering.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava