Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Prostovoljno delo na Norveškem

Sedaj lahko s pomočjo Hostelling International Norveške preživiš kvaliteten in zabaven čas v hostlih, ki so posejani po celi deželi, polni veličastnih naravnih lepot. Kaj moraš narediti? Beri naprej in se prijavi kot prostovoljec!

Vsebina
Si družaben, zagnan, brez predsodkov in govoriš angleško? Želiš potovati in videti svet? Odkrivati skrite kotičke, spoznavati zanimive ljudi, izboljšati znanje jezika in biti samozavestnejši? Potem je program socialnega prostovoljstva kot nalašč zate. HI Norveška ti ponuja možnost, da kot prostovoljec igraš pomembno vlogo v izpolnjevanju poslanstva: promocije globalnega medsebojnega razumevanja skozi potovanja. Lahko si eden izmed izbranih, ki bodo s svojo energijo, spretnostmi, zanosom in vnemo doprinesli k pozitivnim spremembam. In v zameno dobili veliko več.

Kaj boš počel?

Kot prostovoljec boš pobudnik za raznovrstne aktivnosti oz. tisti, ki vedno pritisne gumb za start. Tvoje naloge bodo zaobjemale zabavne in zanimive dejavnosti kot so: ekskurzije, igre, pikniki, pogovori, pohodi, ribarjenje, ogledi znamenitosti, kuhanje, glasba, popoldanski čaj s piškoti. Vse to z namenom kulturne izmenjave in povezovanja ljudi. Poseben poudarek bo prav na popoldanskem čaju, saj je to čas, ko popotniki iz celega sveta z različnimi kulturnimi ozadji ob sladkanju s piškoti pripovedujejo zgodbe o svoji domovini, navadah, običajih… Prav tako je ta čas idealen za načrtovanje spontanih nadaljnjih skupnih aktivnosti.
 
S tem, ko postaneš prostovoljec, si tudi predstavnik HI Norveške, zato je določena mera profesionalnega obnašanja zelo pomembna. To vključuje spoštovanje pravil hostlov, v katerih bivaš. Prav tako boš imel možnost pokukati v svet marketinga, promocije in razvoja HI ter vzdrževati in promovirati program prostovoljstva. Vsaka pridobljena izkušnja bo zagotovo obogatila tvoj življenjepis. V času bivanja na Norveškem lahko pišeš blog ali kratke sestavke o svojih dogodivščinah, ki bodo objavljeni in uporabljeni kot promocijski material. Torej, veliko zabave, nekaj odgovornosti in pomembne izkušnje za nadaljnje poklicno življenje.

Kako zadeva deluje?

Program večinoma vključuje bivanje v večih hostlih na Norveške. Lahko se odločiš za 6 tedensko dogodivščino, ki pa jo lahko podaljšaš na celih 6 mesecev. Celotna izkušnja se prične v Bergnu v Hostlu Montana s predstavitvenim programom, kjer se delo prostovoljca tudi nadaljuje. Po določenem času (3-6 tednov) delo nadaljuješ v naslednjem hostlu in nato naslednjem in tako naprej. Samoumevno je, da program vključuje brezplačno bivanje v hostlu z zajtrkom. Večerje se večinoma kuhajo v skupni kuhinji kot del družabnega programa. Res je, da bo prosti čas težko ločiti od časa, ko boš zaposlen, a zagotovo boš imel prosta dva dni na teden, ko boš lahko brez obveznosti spoznaval svet na severu Evrope.

Končni rezultat?

V prijetnem okolju, kjer ti bo prijazen tim vedno v pomoč, boš imel možnost razviti sposobnosti, ki bodo koristne za nadaljnji študij ali prihodnje delo. Poleg tega boš obdan z ljudmi s celega sveta, kar bo obogatilo tvojo medkulturno dimenzijo, razširilo obzorja in ti dalo veliko več, kot pričakuješ. Prejel boš tudi certifikat s potrdilom, da si skozi neformalno učenje pridobil določena znanja in spretnosti. In kar je morda najpomembneje – spoznal boš mnoge zanimive ljudi, potoval po Norveškem in ustvarjal nepozabne spomine.
 
Prostovoljci bodo ključnega pomena za prihodnost hostlov, saj bodo kot hostelling ambasadorji ponesli glas o poslanstvu v svoje lokalno okolje in s svojimi inovativnimi idejami, delovanjem ter sredstvi gradili bodočnost hostelling skupnosti. Zakaj ne bi bil te prihodnosti tudi ti? Več informacij za prijavo dobiš TUKAJ ali na njihovi spletni strani www.volunteering.no.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava