Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Nov Youth Hostel Base

Vsebina
To je pravi vzorčni primer, kakšen naj bo Youth Hostel. Arhitekta Buchner & Bründler utelešata inovativnost in sodobno arhitekturo. Nove poteze so združene z že obstoječimi lastnostmi Basla. Ob konstrukciji hostla, pa sta bila arhitekta odgovorna tudi za švicarski paviljon na razstavi World Expo v Šanghaju. Tako je jasno, da mednarodna orientiranost arhitektov ni nobena novost.
 
 
Hostel je odprt gostom z vsega sveta. Nova stavba tako ponuja 234 postelj v sobah različnih kategorij (od dvoposteljne, pa do šestposteljne sobe). Vhodni prostor deluje še posebej impresivno, saj ponuja prosojnost recepcije, sprejemnice in jedilnice. Zanimiva kombinacija starega in novega je vidna že od zunaj in se nadaljuje tudi v notranjosti – vse temelji na visokih standardih arhitekture. Prostor je manjši, vendar je bolj poskrbljeno za udobnost.
 
Romarska ponudba 2014
Švicarska pot Svetega Jakoba popelje romarje po poteh z malo prometa od mesta do mesta ter po različnih krajih, ki imajo dolgo romarsko tradicijo in mnogo prelepih cerkva in stolnic ter drugih kulturnih znamenitosti. Izven tega gosto naseljenega in industrializiranega predela se romarji podajo po deželi, ki je posejana s pridelovalci sadja, kjer se mirne podeželske ceste in gozdne poti prepletajo in romarje vodijo po livadah, gozdovih in dolinah. Te poti vodijo skozi ozke doline s tekočo ali umirjeno vodo, po pobočjih gričev vse do gorskih verig in prelazov, kjer vaš trud vzpona nagradijo prečudoviti razgledi. Na svoji poti romarji spoznajo urejene kmetije, stara gostišča ter nekdanje romarske hostle. Podajte se torej med zaselki in vasicami z ljubko urejenimi hišami in vrtovi ter spoznajte prijazne domačine, ki vam bodo mnogokrat z veseljem ponudili osvežujoč napitek.
 
Ponudba: nočitve vključujejo zajtrk za vse romarje, in to z 10% popusta.
 
Rezervacija mogoče za mnoge hostle po Švici.
 
Ponudba velja od 1. maja do 30. septembra 2014 (posebna ponudba velja le za osebe z romarsko prepustnico).
 
Glede rezervacij in informacije se obrnite neposredno na hostel.
 
St. Alban-Kirchrain 10 
4052 Basel (BS) 
Phone: + 41 61 272 05 72 
Fax: + 41 61 272 08 33 
basel@youthhostel.ch   

Sorodni članki

Prijava