Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Vodni športi v Nemčiji

Vsebina
Če imate radi deskanje, jadranje, potapljanje ali vožnjo s kanujem – v Nemčiji boste zagotovo našli hostel, ki bo ponujal kar želite in to na zelo priljubljeni lokaciji.

Surfanje na jezeru Constance
Tri države – Nemčija, Avstrija in Švica – si delijo jezero Constance, ki velja za enega največjih evropskih jezer. Turisti prihajajo občudovati kristalno bistro vodo jezera, s snegom pokrite vrhove Alp ter romantična mesteca in vasice na okoliškem obrežju. Mestece Lindau je zgodovinski center, ki se nahaja na otočku sredi jezera Constance ter je še posebej prikupen in zanimiv za obiskovalce. Enako velja tudi za sodoben hostel, ki se nahaja v meščanski hiši.



Od hostla do jezera pa tudi ni daleč, tako da hitro na vašo desko, pripravite se in v vodo! Lokacija je naravnost odlična za deskanje z jadrom. Tako mladi kot stari se lahko naučijo deskanja ter se hkrati zabavajo v petdnevnem tečaju, kjer vam bo na voljo vsa oprema in potrebna obleka.

Od hostla do starega mestnega jedra je le petnajst minut hoje, priporočamo vam pa tudi sproščujoč obisk Limare – toplic in vodnega parka takoj na drugi strani.

Mir in sproščanje v naravi
Youth Hostel Mirow na območju Mecklenburg-Vorpommern ponuja vodne aktivnosti, naravo, mir in sprostitev. Nahaja se ob jezeru Mirow, obdajajo ga pa romantični gozdovi. Spoznajte lepoto narave ter se zbližajte z njo ob vožnji s kanujem. Izkušeni inštruktorji vam bodo pokazali kako se kanuju streže, preden se boste podali na voden izlet po idilični pokrajini ter se posvetili naravnim lepotam, ki vas bodo obdajale. Še vedno pa vam bo ostalo dovolj časa, da se sprostite v hostelskem kopališču, ali pa kar v visieči mreži – seveda pa boste lahko tudi sami spoznavali okolico.




Lastna jadralna šola
Severovzhodna Nemčija je zelo priljubljena destinacija med jadralci, zlasti jezero Zwischenahn. Ne le, da boste s hostla imeli neposreden dostop do jezera, temveč vam ponujajo dodatno priložnost: imajo namreč lastno jadralno šolo! Na razpolago je cela paleta različnih plovil, ki jih lahko uporabite. Youth Hostel svojim gostom tako ponuja učenje jadranja v sproščenem vzdušju v spremstvu izkušenih trenerjev, hkrati pa lahko svojo izkušnjo delite z drugimi pustolovci, ki se vam bodo pridružili na večerih ob tabornem ognju.

Potopimo se!
Starorimsko mesto Xanten ima svoj arheološki park, znan pa je tudi kot sprostitveni center, ki vključuje severno in južno jezero. Youth Hostel Xanten se nahaja neposredno ob jezeru in ponuja mnoge aktivnosti, kot so jadranje, deskanje in smučanje na vodi… ponujajo pa tudi vikend tečaje potapljanja. Pod budnim očesom izkušenih trenerjev se boste spoznali z opremo in se potopili v jezerske plitvine, preden boste pripravljeni za skrivnostni svet globočin južnega jezera, kjer boste raziskali tudi potopljeno jahto. Ob koncu tedna boste prejeli, če boste seveda opravili kvalifikacijski izpit, certifikat za potapljača.

Vožnje s kanuji
Youth Hostel v Ratzeburgu na severu Nemčije, ki je svoja vrata odprl leta 2012, je prav tako privlačna točka za ljubitelje jadranja ter ponuja prenočitev ob samem jezeru s strešno teraso in čudovitim pogledom na jezero Ratzeburg. Hostel tesno sodeluje z dvema jadralnima in deskarskima šolama ter ponuja vznemirljive počitnice polne aktivnosti. Tudi pedolino (čoln s pedali), vodna kolesa ter celo zmajevska ladja vam bodo na razpolago. Zelo priljubljeni pa so tui izleti po mreži jezer, ki jih raziščete s pomočjo kanuja.



Vodni športi v mestu
Youth Hostel Münster (severno Porenje – Vestfalija) je pravi kraj, kamor se boste napotili, če boste hoteli kombinirati vodne športe in mestno vzdušje. Slikovito univerzitetno središče je prejelo mnogo nagrad in priznanj za kakovost življenja, nahajajo pa se ob jezeru Aasee, ki je tik na pragu hostla in je priljubljena točka za rekreacijo. Tam se boste hitro naučili, kaj in kako se znajti s plovili na vodi.

Sorodni članki

Prijava