Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Največji smučarski center v Sloveniji

Vsebina
Mariborsko Pohorje je največji smučarski center v Sloveniji!

Le dobro uro vožnje iz Ljubljane, dobri 2 uri vožnje iz Kopra, slabi 2 uri vožnje iz Novega mesta ali iz Bleda, le dobre pol ure vožnje iz Murske Sobote.

Smučarski center na mariborskem Pohorju nudi smučarske užitke na več kot 41,5 km smučarskih prog, primernih tako za smučarje začetnike kot  za izkušene smučarje. Možna je tudi nočna smuka na najdaljši razsvetljeni progi – 10 km. Proge se nahajajo na nadmorski višini od 325 m do 1327 m. Na snežne strmine se boste popeljali z gondolo – pohorsko vzpenjačo, na voljo so vam 3 dvosedežnice, 1 štirisedežnica, 1 šestsedežnica in 16 vlečnic. Iz mesta je enostaven dostop do vzpenjače  z mestnim avtobusom št. 6, dnevne smučarske karte za mladino že od 23,50 EUR.



Koče na Pohorju, sončne terase s pogledom na Mesto Maribor. Po smučanju se lahko razvajate na soncu in uživajte! After ski party in zabava zvečer ob bogati gostinski ponudbi in nikoli brez borovničevca in pohorske omlete z gozdnimi sadeži, lokalni specialitet.

Smučarske proge so v neposredni bližini mesta Maribor, samo 10 min vožnje z avtom ali avtobusom vas loči do centra mesta.



Maribor je kot štajerska prestolnica drugo največje mesto v državi, hkrati pa simpatično majhno in vpeto v čudovito naravo Pohorja na eni in vinorodnih gričev na drugi strani ter reke Drave, ki se vije skozenj. Prepustite se najboljšemu, kar ponuja ena ključnih turističnih destinacij v Sloveniji s svojo raznoliko in kvalitetno ponudbo! Bogata vinska tradicija najstarejše trte na svetu, utrip mesta s cvetočo kulturno zgodovino, lega med vinorodnimi griči in zelenim Pohorjem ter raznolike možnosti za raziskovanje, rekreacijo, sprostitev, zabavo in srečanja vas bodo prepričali, da ima »toti Maribor« srce in dušo in da so Mariborčani odlični gostitelji. 


 
Staro mestno jedro obljublja nepozabna doživetja:  sprehodite se po dravskem nabrežju ter živahnih ulicah in trgih, kjer se zgodovina in tradicija mešata z dinamičnostjo in sodobnostjo. Naj vas očarajo najstarejši predel mesta, Lent, s Staro trto, najstarejšo trto na svetu,  in Hišo Stare trte, s srednjeveškimi stolpi in ostalinami mestnega obzidja, Grajski trg z gradom in muzejem, Glavni trg s Kužnim znamenjem in Rotovžem, Slomškova Stolnica z razglednim stolpom, židovska sinagoga, pa umetnostna galerija in gledališče, če naštejemo zgolj nekatere. 

Youth hostel UNI se nahaja v starem delu mesta, v bližini gledališča in trgovskega centra. Hostel nudi udobno namestitev v eno-, dvo- in troposteljnih sobah. Vse sobe imajo svojo kopalnico z WC-jem, mini-barom, direktno telefonsko povezavo, kabelsko TV in internetnim priključkom ter možnostjo uporabe mini kuhinje. Nudimo bogat samopostrežni zajtrk.



V bližnjem mestnem parku obiščite gostilno »Pri treh ribnikih« po domače pri Kličku, ki je najstarejša gostilna v Mariboru in deluje že od 1825 leta, čeprav je zamenjala nekaj lastnikov. Naše kuhinjske dobrote slonijo na tradicionalnih regionalnih in slovenskih receptih, z noto modernosti v pripravi in prezentaciji jedi. Sestavine so v največji meri slovenske, regionalne, delno iz ekološke pridelave, a nekaj je tujih sestavin, ki dajejo jedem zadnjo piko na i. 

Posebna ponudba YH UNI**,  do 15.3.2014, samo 5 km oddaljen hostel od smučarskih prog. Nočitev s samopostrežnim zajtrkom od 23,00 EUR na dan in osebo v dvoposteljni sobi, minimalno bivanje 2 noči. Od četrtka do petka  brezplačno vozi ski shuttle do smučišča. 

Za več informacij prosimo nas kontaktirajte na naslednji naslov:
Volkmerjev prehod 7
SI - 2000 Maribor, 
+386 2 25 06 700

Sorodni članki

Prijava