Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Madžarska tudi za eko turiste

Vsebina
Madžarska tudi za pohodnike in eko turiste

Morda puristi ne bi ravno rekli »naravno,« pa kljub vsemu termalne kopeli oz. SPA, kot je znano v zahodnem svetu, ponujajo veliko boljše doživetje narave kot že znani wellness objekti (primer je Aquaticum v Debrecenu).



Termalne kopeli: nesramno bogato
Termalne kopeli se uporabljajo že od vekomaj, pri čemer so dosegle največjo slavo v času turške oblasti. Še vedno so ena izmed vodilnih turističnih znamenitosti v državi, pri čem vzhodna Madžarska ni izjema. SPA kopeli so na splošno znane in cenjene in imajo koristne vplive na človekove dihalne poti, prebavni trakt in prebavo, bolečine v mišicah, ter menstrualne krče. Ampak, od bogate palete ponudbe kopeli, se bomo omejili le na nekaj vzorčnih primerov.

Hajduszoboszlo
Hajduszoboszlo (najlažje pridete tja iz Debrecena) je postala znana kot Meka za revmatične bolnike. Ta termalna kopel je odprta tekom celega leta. Njihova termalna voda je svetovno poznana in predstavlja osnovo za več kot 40 različnih oblik zdravljenja. Zaprosite lahko za celoten paket terapij vključno s medicinskem nadzorom. Stavba notranjega dela je bila popolno prenovljena leta 1999. Ob tem so kar podvojili kapacitete terapevtske ponudbe. Zgrajeni so štirje novi bazeni ki ponujajo nove atraktivne storitve in le-ti pomagajo gostom pri rekreaciji. V veliki dvorani lahko uživate v osnovnem zdravilnem kopanju v notranjih bazenih z različno temperaturo vode (32˚C, 36˚C, oz. 38˚C).



Egerszalok – vroči izviri, slana namakanja
Samo 5 km stran od mesta Eger, med Matro in Bükkom lahko najdete izjemen vroči izvir ki učinkovito zdravi utrujenost. Pomladi lahko gledate kristalizirano skorjo slane vode na površini. SPA ima zunanje in notranje objekte, ki jih lahko obiščete tekom celega leta, ne le poleti.

Miskolctapolca – kopalna jama
Po uživanju v kulturni „pestrosti“ Miscolca, zapustite mestni vrvež in uživajte v prijetnem namakanju v Miskolctapolce. Naselje je v bistvu predmestje Miskolca. Izvir so prvič omenjali že v 13. stoletju. Otrokom bo zagotovo všeč jezero s čolni, kakor tudi eno najlepčih termalnih kopališč na madžarskem. Kopalna jama, ki zajema notranje in zunanje bazene ter vso potrebno infrastrukturo, med katerimi so nekatere v naravni jami, ki je odprta tekom celega leta. Po namakanju se sprehodite do jame Chapel, kjer boste našli tudi majhno svetišče v eni izmed jam.



Priporočeni hostli za prenočitev:

Namestitev za 60 oseb (600 tekom julija in avgusta)
Naslov: 3515 Miskolc Egyetemvaros
Tel: +36 46 560 250
E-mail: szallas@uni-hotel.hu

Namestitev lahko za 400 oseb in 170 hostel sob
Naslov: 4032 Debrecen, Nagyerdei krt. 98.
Tel: +36 52 532 348
E-mail: oec.west@hunep.hu

Sorodni članki

Prijava